Kan mitt barn spendera pengar i era spel?

I vissa spel kan du köpa virtuella varor för extrafunktioner i spelet. Det är helt upp till spelaren om han eller hon vill göra det. Du kan spela alla våra spel som finns på Google Play Store eller App Store gratis, men du kanske måste köpa vissa extrafunktioner.

Vi råder föräldrar att diskutera med sina barn om möjligheterna med, och konsekvenserna av, att spendera pengar i spel och se till att ha koll på deras beteende online.

Det är dessutom viktigt för säkerheten att aldrig ge ditt barn åtkomst till din PIN-kod eller kreditkortsuppgifter. Om du vill ge pengar till dina barn som de kan spendera online kan det vara ett säkrare alternativ att använda ett förbetalt system som paysafecard.